Skip to main content

Kwaliteit & garantie

 Kwaliteit & Garantie

Kwaliteit

Met radiatoren en vloerverwarming van Thermrad haal je kwaliteit in huis. Welk model je ook kiest, de warmte-oplossingen van Thermrad staan altijd garant voor een hoge warmteafgifte. Wij combineren kwaliteit met design en comfort.

Bovendien zijn onze radiatoren niet alleen duurzaam en onderhoudsvrij, ze zijn ook kindvriendelijk. De scherpe hoeken aan de bovenzijde en zijkanten zijn afgewerkt met sierlijsten. Radiatoren van Thermrad zijn dan ook uitermate geschikt voor zorginstellingen en scholen.

Kwaliteitsvoordelen

 1. Thermrad-producten dragen bij aan een hoger comfort
 2. Groot aanbod paneel-, design- en handdoekradiatoren, en
  vloerverwarming
 3. Voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen
 4. Duurzaam in gebruik
 5. Onderhoudsvrij
 6. Metalen en aluminium delen zijn geschikt voor recycling en hergebruik
 7. Zeer gunstig prijsniveau

Duurzaam verwarmen

Thermrad-radiatoren voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en worden op ultra moderne machines geproduceerd volgens de geldende Europese normen. Zo zijn de elektrische radiatoren van Thermrad aan de EcoDesign-richtlijnen voor elektrische producten.

De producten van Thermrad zijn duurzaam in gebruik, onderhoudsvrij en de metalen of aluminium delen van radiatoren zijn geschikt voor recycling en hergebruik.

Door continu te investeren in de innovatie van producten blijft de kwaliteit, die je van Thermrad gewend bent, gewaarborgd.

Garantie

Thermrad-producten voldoen aan de beloofde eisen en geven je garantie op de kwaliteit. Wij waarborgen de levensduur van onze producten. De vloerverwarmingssystemen en radiatoren voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Je hebt, als je een product bij ons hebt gekocht, de zekerheid dat wij de service of garantie-aanvraag correct afhandelen.

In de Technische Brochure staat bij elk product de fabrieksgarantie vermeld (vaak maar liefst 10 jaar op een radiator) en welke voorwaarden voor garantie van toepassing zijn.

Bekijk Technische Brochure

Garantiebepalingen

Het Thermrad radiatoren en vloerverwarming assortiment voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen, en worden geproduceerd volgens de geldende Europese normen.

De garantietermijn op;

 • Thermrad aluminium- en paneelradiatoren bedraagt 10 jaar.
 • Thermrad handdoekradiatoren bedraagt 5, 10 of 15 jaar*.
 • Thermrad vloerverwarming assortiment bedraagt 10 jaar.
 • Thermrad RF-regelsysteem bedraagt 2 jaar.
 • Thermrad elektronische onderdelen en toebehoren bedraagt 2 jaar.
 • Thermrad appendages/toebehoren geleverd bij de producten bedraagt 2 jaar.

Deze garantie geldt voor fabricagefouten indien het product onder normale omstandigheden in een verwarmingssysteem met warm water (of indien van toepassing met elektra) wordt toegepast.

Gebreken door installatiefouten, onbehoedzaam gebruik en transport-/ behandelingsschade vallen buiten de garantiebepalingen.

*afhankelijk van de serie, zie de technische brochure voor garantietermijn per serie.

Garantieafhandeling

Lekkage: Volledige garantie. Bij lekkage van een Thermrad radiator binnen de garantietermijn wordt de lekke radiator voor 100% gecrediteerd en ontvangt u een nieuwe radiator tegen de dan geldende prijzen en condities. Lekkage aan een ontluchter, een blindstop, een aftapper, een insert en/of een aansluitpunt met de installatie vallen niet onder deze garantie.

Corrosie-/ roestvorming: Volledige garantie binnen 3 jaar na onze factuurdatum.
Bij corrosievorming op een Thermrad radiator binnen 3 jaar na onze factuurdatum wordt de radiator voor 100% gecrediteerd en ontvangt u een nieuwe radiator tegen de gebruikelijke prijzen en condities.
Daar corrosievorming veelal ontstaat door onjuist gebruik en/of beschadiging aan de radiator, geldt na 3 jaar aan aflopende garantieregeling bij corrosievorming. Per jaar na de aanschafdatum wordt een vast percentage van de aanschafwaarde afgeschreven, naar rato van de garantietermijn.

Voorbeelden:
Een Thermrad paneelradiator (met 10 jaar garantie) die na 5 corrosievorming vertoont, wordt voor 50% gecrediteerd.
Een Thermrad handdoekradiator (met 5 jaar garantie) die na 4 jaar corrosievorming vertoont, wordt voor 20% gecrediteerd.

Bij corrosievorming op de sierroosters en zijpanelen van Thermrad paneelradiatoren worden deze, binnen de garantietermijn kosteloos geleverd.

In verband met een verhoogde kans op corrosievorming moet een radiator minimaal 1,5 meter vanaf de “natte cel” (doucheruimte) geplaatst worden.

Uitsluitingen

 • Indien de schade is ontstaan door het niet juist opvolgen van de montage instructies/ aanwijzingen of onoordeelkundige handelen.
 • Indien chemicaliën en/of andere toevoegingen in het CV-water gebruikt worden, anders dan na schriftelijk akkoord.
 • Aansprakelijkheid voor product-, bedrijfs-, en/of stagnatieschade en andere vermogensschade.
 • Schade aan goederen en/of bezittingen van derden zijn uitgesloten van garantie bij aankoop van Thermrad producten.