Skip to main content

FAQ’s over Thermrad

 FAQ

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Thermrad-producten? Een handig overzicht met veelgestelde vragen en antwoorden vind je hier. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met een professionele installateur bij jou in de buurt, zij helpen je graag verder!

Mijn radiator wordt niet warm

 • De radiator(installatie) is niet goed ontlucht.
  Als de centrale verwarmingsinstallatie te veel lucht bevat, dan maakt de radiator vaak een borrelend geluid.
 • De Thermrad Super-8 radiator is verkeerd om aangesloten aan de onderzijde.
  Gezien vanaf de voorzijde van de radiator geldt (voor zowel de midden-onder als rechts-onder aansluitingen) Aanvoer = Links / Retour = Rechts.
 • Bij een radiatortype 20, 21, 22 of 33 wordt uitsluitend de achterkant van de radiator warm en maakt de radiator-insert vaak een klapperend geluid.
  De druk in de installatie is te laag. In normale woonhuisinstallaties dient de druk tussen 1,5 – 2 bar te liggen. Bij hoogbouw, bijvoorbeeld een flat, is dit 2 – 5 bar.
 • De installatie is niet (goed) ingeregeld.
  Doordat de radiatorkraan op de verkeerde Kv-waarde is ingesteld, is er sprake van een onjuiste doorstroom in de radiatoren en/of installatie.
 • De radiator of de radiatorkraan is verstopt.
  Door de overige radiatoren af te sluiten, kan getest worden of de betreffende radiator warm wordt.
 • Er is te weinig waterverplaatsing (flow) in het verwarmingssysteem aanwezig, waardoor de radiator niet (goed) warm wordt.
  Verhoog het toerental van de circulatie pomp in de installatie of laat de pomp door een specialist nakijken op werking.

Tikgeluiden in de radiator

 • Geluiden die ontstaan door uitzetting/krimp van de leidingen, worden via de installatie naar de radiator geleid, die als een ‘klankkast’ fungeert.
  Door gebruik te maken van ophangbeugels met rubber inlage óf door aluminium/kunststof leidingen toe te passen, vermindert de kans op geluidsoverdracht.
 • De geluiddempende plastic kapjes op de radiator beugels zijn afgebroken.
 • Aluminium radiatoren van de types AluBasic en AluStyle dienen ‘los’ in de beugels gemonteerd te worden.
  Door de stelschroeven in de ophangbeugels iets los te draaien, wordt de geluidsoverdracht beperkt. Eventueel kan met een extra ophangbeugel, welke is voorzien van een geluiddempende inlage, het geluid verminderen.

Tik geluiden in de radiator-insert / radiatorknop

 • Te hoge werkdruk in de CV-installatie.
  Verlaag de druk, of zet de pomp in de installatie een stand lager
 • Installatie i.c.m. stadsverwarming.
  Er dient een speciale thermostatische radiator-insert voor stadsverwarming toegepast te worden.
 • De radiator-insert is verkeerd ingesteld.
  Verwijder de radiatorknop en draai de voor-instelling van de radiator-insert naar een grotere doorlaat, bijvoorbeeld op stand 4 of 5.
 • De radiatorknop is (te ver) dichtgedraaid.
 • De radiatorknop is niet geschikt i.c.m. de radiator-insert.
  Vervang deze door een Thermrad radiatorknop.

Roestvorming bij de aansluitingen van mijn handdoekradiator

In vochtige ruimtes zoals een badkamer kan een kleine beschadiging van het lakwerk direct leiden tot corrosie van het radiatorstaal.
Voorkom schades door gebruik te maken van het juiste gereedschap bij de montage van radiatorstoppen en kranen.
Door de aansluitingen van de handdoekradiator te behandelen met een lakstift kan roestvorming eenvoudig worden voorkomen.

De vlakke voorplaat van mijn radiator is beschadigd

Bij de meeste andere radiatoren met een vlakke design voorplaat is deze op de radiator gelijmd. De Thermrad Super-8 Plateau is voorzien van een losse voorplaat.
Als de radiator tijdens het gebruik beschadigd raakt, kan de voorplaat worden vervangen zonder dat de radiator van het leidingwerk gekoppeld hoeft te worden.
Met behulp van losse clips en ultra-sterke mageneten monteer je de voorplaat op de radiator.

Deze constructie biedt ook de mogelijkheid om een Thermrad Super-8 compact (met geribbelde voorplaat) een luxe uitstraling te geven d.m.v. een vlakke design voorplaat.
Voor de verticale radiatoren uit de serie Thermrad Vertical zijn geen losse voorplaten leverbaar.

Vuil op de vlakke voorplaat van mijn radiator

De vlakke voorplaten van zowel de Thermad Super-8 Plateau als Thermrad Vertical zijn op de radiator gemonteerd met ultra-sterke magneten.
Op de plek van de magneten kan zich aan de voorzijde van de radiator stof- of metaaldeeltjes hechten. Je kunt dit eenvoudig met een droge doek verwijderen.

Reserve bovenroosters en zijpanelen

Als een bovenrooster of zijpaneel is beschadigd, kan deze eenvoudig worden vervangen.

 • De reserve-onderdelen voor de Thermrad Super-8 Compact en Thermrad Super-8 Plateau zijn hetzelfde.
 • Voor de Thermrad Compact-4 Plus and Thermrad Compact-4 Plateau radiatoren is een andere serie reserve-onderdelen beschikbaar.
 • LET OP: Voor Thermrad Super-8 radiatoren die zijn geleverd t/m 2011 gebruik je de reserve-onderdelen van de Compact-4 serie.

Reserve ophangbeugels

 • Thermrad Super-8 / Plateau radiatoren worden geleverd inclusief vergendelende klik-consoles.
  De maatvoering van deze beugels zorgt ervoor dat de hart-op-hart maat van de midden-onderaansluitingen altijd 66mm vanaf de muur gepositioneerd is. Als een reserve ophangbeugel nodig is, kan deze vervangen worden met een beugel voor type 11 radiatoren (type nr: 149215025…) en voor type 21-22-33 radiatoren (type nr: 149215026…).
 • Thermrad Compact-4 / Plateau radiatoren worden geleverd inclusief standaard L-consoles. Bij vervanging dient gekozen te worden voor art.nr 9726088 t/m 9726093.

Aanpassen voorinstelling van de radiator insert (Super-8)

Elke Super-8 radiator wordt geleverd met een losse thermostatische insert. De stadaard voorinstelling is volledig geopend (positie 6). Bij het inregelen van de CV-installatie kan er comfort verhoging en energiebesparing gerealiseerd worden door het instellen van de insert op de juiste inregelstand van de insert. De Kv-waarde van de 6 voorinstelling posities staat vermeld op de inregelkaart, die bij de insert wordt meegeleverd.
Een overzicht van de standaard advies voorinstellingen per radiator, gebaseerd op de afmeting van elke radiator, vind je terug in het bestand Voorinstellingen – Insert Super-8 radiatoren.

Thermrad producten

Bekijken