OVER THERMRAD – VEELGESTELDE VRAGEN

Hier vindt u alle antwoorden op veelgestelde vragen.

Heeft u een vraag over Thermrad producten? Een handig overzicht met veelgestelde vragen én antwoorden staat online. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met een professionele installateur bij u in de buurt, zij helpen u graag verder!

Mijn radiator wordt niet warm

 • De radiator(installatie) is niet goed ontlucht.
  Indien de centrale verwarmingsinstallatie te veel lucht bevat, dan maakt de radiator vaak een borrelend geluid.
 • De Thermrad Super-8 radiator is verkeerd om aangesloten aan de onderzijde.
  Gezien vanaf de voorzijde van de radiator geldt (voor zowel de midden-onder als rechts-onder aansluitingen) Aanvoer = Links / Retour = Rechts.
  In het geval van een radiator type 20, 21, 22 of 33 wordt uitsluitend de achterkant van de radiator warm en maakt de radiator-insert vaak een klapperend geluid.
 • De druk in de installatie is te laag.
  In normale woonhuis installaties dient de druk tussen 1,5 – 2 bar te liggen. Bij hoogbouw, bijvoorbeeld een flat, is dit 2 – 5 bar.
 • De installatie is niet (goed) ingeregeld.
  Doordat de radiatorkraan op de verkeerde Kv-waarde is ingesteld, is er sprake van een onjuiste doorstroom in de radiatoren en/of installatie.
 • De radiator of de radiatorkraan is verstopt.
  Door de overige radiatoren af te sluiten, kan getest worden of de betreffende radiator warm wordt.

Tik geluiden in de radiator-insert / radiatorknop

 • Te hoge werkdruk in de CV-installatie.
  Verlaag de druk, of zet de pomp in de installatie een stand lager
 • Installatie i.c.m. stadsverwarming.
  Er dient een speciale thermostatische radiator-insert voor stadsverwarming toegepast te worden.
 • De radiator-insert is verkeerd ingesteld.
  Verwijder de radiatorknop en draai de voor-instelling van de radiator-insert naar een grotere doorlaat, bijvoorbeeld op stand 4 of 5.
 • De radiatorknop is (te ver) dichtgedraaid.
 • De radiatorknop is niet geschikt i.c.m. de radiator-insert.
  Vervang deze door een Thermrad radiatorknop.

Tik geluiden in de radiator

 • Geluiden die ontstaan door uitzetting / krimp van de leidingen, worden via de installatie naar de radiator geleid, die als een “klankkast” fungeert.
  Door gebruik te maken van ophangbeugels met rubber inlage óf door aluminium/kunststof leidingen toe te passen, vermindert de kans op geluidsoverdracht.
 • De geluiddempende plastic kapjes op de radiator beugels zijn afgebroken.
 • Aluminium radiatoren van de types AluBasic en AluStyle dienen “los”in de beugels gemonteerd te worden.
  Door de stelschroeven in de ophangbeugels iets los te draaien, wordt de geluidsoverdracht beperkt. Eventueel kan met een extra ophangbeugel, welke is voorzien van een geluiddempende inlage, het geluid verminderen.

Roestvorming bij de aansluitingen van mijn handdoekradiator

In vochtige ruimtes zoals een badkamer kan een kleine beschadiging van het lakwerk direct leiden tot corrosie van het radiatorstaal. Voorkom schades door gebruik te maken van het juiste gereedschap bij de montage van radiatorstoppen en –kranen. Door de aansluitingen van de handdoekradiator te behandelen met een lakstift kan roestvorming eenvoudig worden voorkomen.

De vlakke voorplaat van mijn radiator is beschadigd

Bij de meeste andere radiatoren met een vlakke design voorplaat is deze op de radiator gelijmd. De Thermrad Super-8 Plateau is voorzien van een losse voorplaat. Indien de radiator tijdens het gebruik beschadigd raakt, kan de voorplaat worden vervangen zonder dat de radiator van het leidingwerk gekoppeld hoeft te worden. Met behulp van losse clips en ultra-sterke mageneten monteert u de voorplaat op de radiator.
Deze constructie biedt tevens de mogelijkheid om een Thermrad Super-8 compact (met geribbelde voorplaat) een luxe uitstraling te geven d.m.v. een vlakke design voorplaat.
Voor de verticale radiatoren uit de serie Thermrad Vertical zijn geen losse voorplaten leverbaar.

Vuil op de vlakke voorplaat van mijn radiator

De vlakke voorplaten van zowel de Thermad Super-8 Plateau als Thermrad Vertical zijn op de radiator gemonteerd met ultra-sterke magneten. Op de plek van de magneten kan zich aan de voorzijde van de radiator stof- of metaaldeeltjes hechten. U kunt dit eenvoudig met een droge doek verwijderen.